top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMorten Sæle

Forkynnaren


«Eg ror stille over vatnet, det er skugge. Lufta er kjølig og sval, båten skrir fint, og åretaka er jamne. Nokon kalla, og difor rodde eg utpå. Det dryp frå årene kvar gong dei er over vatnet, liknar regn på dei små bølgjene båten lagar, det er all lyd».

Slik starter boka «Forkynnaren» av Jan Roar Leikvoll, som ble gitt ut i august 2015.

Min barndomskamerat Jan Roar rakk bare å bli 40 år gammel. Han var i starten av sitt forfatterskap, og hadde gitt ut fire bøker. Hans siste bok, «Forkynnaren», ble gitt ut etter at han gikk bort, basert på manuskripter i arbeid som Jan Roar etterlot seg.

Dette smykket av en bok har gjort et stort inntrykk på meg, med sin rytme som stødige åretak over vannet og en levende og poetisk beskrivelse av landskap, stemninger og mennesker som danner bilder enhver fotograf bare kan drømme om.

Boka er dedikert til Jan Roar sin bestefar, Johannes Leikvoll. Høsten 2015 startet jeg et fotoprosjekt basert på tekster fra boken. Johannes stilte velvillig opp som modell, og rodde med stødige tak i Flatøyosen så jeg kunne ta bildene jeg ønsket.

Prosjektet mitt er nå i havn, og det ferdige resultatet i form av en fremvisning med bilder, film, tekst og musikk ble første gang vist på Johannes sin 90-årsdag. Jeg benytter denne anledningen til å takke familien for rørende og hjertevarme tilbakemeldinger, det er godt å høre at jeg har oppnådd det jeg ville formidle.

Mer om prosjektet kommer senere, og kanskje en anledning til å få se det ferdige produktet. Den trenger en større arena enn en liten skjerm, derfor legger jeg ikke ut filmen på nett, men nøyer meg med noen smakebiter av bildene jeg tok av Johannes.

93 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page