top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMorten Sæle

Det nordiske lyset


I fjor høst var jeg så heldig å få være med på kurs i akvarellmaling med Morten W. Gjul, i regi av Nordhordland kunstlag.

Bildene hans inneholder få farger i en begrenset palett som jobber fint sammen, og er inspirert av det nordiske lyset og landskapet. Ensomme hus og telefonstolper er et motiv som ofte går igjen i bildene hans.

Et mantra for landskapsfotografer har i alle år vært «Der det finnes et godt motiv finnes det en alltid en kraftledning», men i motsetning til mange andre mener jeg at den ikke alltid er et forstyrrende element.

Motivet i bildet over fant jeg i påskeferien på Garen i Eidfjord, og passer godt inn i Gjul sitt univers. Etter at han fikk se bildet mitt har han fortalt meg at han har malt egne bilder inspirert av mitt øyeblikk.

Å være til inspirasjon for andre er i seg selv inspirerende, det er kjekt å både hente og gi inspirasjon på tvers av kunstformer og uttrykksmåte.

Om du vil kan du ta en nærmere kikk på Gjul sin Facebookside som du finner her.

Ta gjerne en titt på hans hjemmeside også: www.mortengjul.no

Måten han jobber på inspirerte meg veldig, og minnet meg om godt, gammelt mørkeromsarbeid som jeg heldigvis er gammel nok til å ha opplevd. Her er det ingen pirking med lupe og ørliten pensel, men store mengder vann, brei penselføring, tømming og tørking, vasking og skylling i store kar. Et av hans signaturtrekk er en fiskebåt han tryller frem på papiret bare ved hjelp av en linjal, ingen pensel nødvendig.

Riktig god langhelg til alle!


74 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page