top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMorten Sæle

Holmestova


Dette bildet får jeg mange spørsmål om. Hvorfor står det en sofa på holmen? Stod den bare der? Det er ikke du som har satt den der vel? Hvordan fikk du sofaen ut på holmen?

Svaret er at ikke bare står det en sofa på holmen, men også et band med fem medlemmer! Her får du hele historien.

Som du kanskje har skjønt allerede er utgangspunktet for bildet at jeg skulle ta et cd-cover for gruppa Jan Mayen. Og ja, bandet var faktisk fremdeles på den lille holmen når jeg tok bildet av sofaen aleine. Retusjert bort? Nei...

På grunn av navnet Jan Mayen tenkte jeg at å ha bandet på en holme måtte være en god idé. Sofaen var det bandet som hadde lyst til å bruke. Så slo vi tankene sammen til en, og jeg fikk fatt i båt for å frakte både sofaen og bandet til Elvavika på Frekhaug og fikk alle i land på den lille holmen. Båten sendte vi på en liten runde for å få bakgrunnen fri.

Når fotograferingen med bandet var ferdig så jeg at jeg bare måtte ha et bilde av sofaen aleine på holmen. Siden båten ikke var i nærheten måtte bandet krype sammen som best de kunne bak sofaen og på baksiden av den lille holmen. Med litt millimeterdirigering fikk jeg alle ut av syne, og motivet var sikret. Tittelen «Holmestova» kom da jeg plukket ut bildet til utstillingen «Diagonal» som jeg hadde i fjor høst.

Musikken til Jan Mayen er forøvrig tilgjengelig på Wimp, Spotify og iTunes om noen er interessert.

Coverdesign: Oscar Jansen

Holmestova

130 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page