top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMorten Sæle

Sær stær

Oppdatert: 2. des. 2023


Vi mennesker er ikke alltid så glade i å skille oss ut, og mange av oss synes det er vanskelig å skille seg ut i flokken, selv om vi kanskje ikke alltid er enige med det flokken gjør.

I dyreverdenen kan flokkmentalitet ofte være forskjellen på liv og død, spesielt for byttedyr. En av mine favorittbøker handler nettopp om et medlem i flokken som tar et modig valg og bestemmer seg for å gå sine egne veier. Boken heter «Måken Jonathan», av Richard Bach. Den handler om måken Jonathan Livingston Måke som er lei av den daglige skrikingen etter mat, og bestemmer seg for å vie livet sitt til å mestre flygingens kunst til det fulle. Anbefales!

For noen dager siden traff jeg på denne flokken med stær som nok forbereder seg til sin årlige Afrika-tur. Av de over 200 individene i flokken som satt på ledningen, var det en som ga blaffen i flokken og valgte sin egen vei.

Vær ikke redd for å skille deg ut flokken, ikke vær et byttedyr. Det kan være lett å tenke at flertallet alltid vet best, både historien og naturen viser oss at det ikke alltid er tilfelle. Vil du sitte på din egen ledning helt for deg selv og se andre veien, så synes jeg du skal gjøre det.


368 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page